Other languages
Other languages
Till startsidan

Lediga tjänster och feriepraktik

Nu är det dags att ansöka om feriepraktik!
Senast den 22 februari kan du som går i gymnasiet och är skriven i Västerås ansöka om feriepraktik via Västerås Stad. Vi på Anundshög söker Dig som vill ge våra besökare en positiv och spännande upplevelse. Tipsa gärna någon Du tror skulle trivas hos oss!


Läs mer och ansök på:

Sommarjobb - Västerås (vasteras.se) Länk till annan webbplats.

Ange gärna om Du önskar jobba hos just oss på Anundshög.


Allmänt om feriepraktik på Anundshög

Du som söker feriepraktik på området behöver vara bekväm med att möta människor i alla åldrar. En stor del av tiden arbetar man inför intresserade och nyfikna besökare. Alla feriepraktikanter arbetar i team med handledning av museets personal.

Din uppgift blir att levandegöra historien, framför allt järnåldern, som besöksvärd vid Anundshög under sommaren. Du och dina kollegor ansvarar för aktiviteter utomhus. Ni arbetar i historiska kläder. I arbetsuppgifterna ingår att bjuda in besökare till att pröva hantverk, spel och andra aktiviteter samt att genom aktiviteterna berätta om livet under järnåldern. Du berättar kort om Anundshög för besökare, svarar på frågor och informerar om de dagliga visningarna. Du kommer också att arbeta med turistinformation och försäljning av souvenirer samt viss skötsel av uteområdet.

Vi söker dig som tycker om att möta människor i alla åldrar. Du är pålitlig, tillmötesgående och ansvarsfull. Du är mycket mån om att alla ska få ett gott bemötande och förstår vikten av att besökarna får en positiv upplevelse. Du behöver tycka om att möta, aktivera och interagera med barn eftersom de utgör en stor del av våra besökare. Du får gärna ha erfarenhet av teater och/eller lajv och vara bekväm med att synas. Det är bra om du är historieintresserad och/eller har praktiska kunskaper inom exempelvis slöjd och hantverk.