Other languages
Other languages
Till startsidan

Välkommen till Anundshög!

Anundshögsområdet och Badelundaåsen är idag ett av Sveriges främsta fornlämningsområden. Området är ett av landets riksintresse för kulturmiljövården som avspeglar vår historia.

Många förknippar Anundshög med den stora gravhögen, som är Sveriges största och skapad redan på 900-talet. Hela bygden var ett kulturellt centrum för västra Mälardalen och en av knutpunkterna för handeln under vikingatiden.

Du kan uppleva Anundshög på egen hand under hela året. Utöver de spännande fornlämningarna är det också ett område för fina naturupplevelser. Här kan du ta en promenad, fika med egen picknickkorg eller njuta av något gott från Café Anund.

All programverksamhet med evenemang och guidade visningar är tills vidare inställt på grund av situationen med covid-19. Men gå gärna ljudvandringar på egen hand!

Här hittar du mer information om ljudvandringar på Badelundaåsen.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Här hittar du information och karta över Badelundaåsens natur- och kulturstig.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Anundshög röstades fram som ett av Västmanlands sju underverk, av P4 Västmanlands lyssnare 2018.

Skeppsättning vinter
Guidad tur vid Anundshög.
Fikakorg och kaffemugg med hällristningsmönster på vit linnehandduk med röda ränder i rutmönster med utsikt över Anundshögsområdet. Foto: Ingela Lindestad

Anundshög – ett tusenårigt maktcentrum