Other languages
Other languages
Till startsidan

Inför besöket

Hitta hit

Till Anundshög kan du gå, cykla, åka bil eller buss. Från E18 är det skyltat med bruna sevärdhetsskyltar ända fram till Anundshög. Fri parkering.

För er som kommer till häst finns "hästparkering" intill Café Anund. Det är inte tillåtet att rida eller cykla bland fornlämningarna.

Anundshögsområdet från ovan.

Bra att veta om Anundshögsområdet

Tillgänglighet
Stigarna inom Anundshögsområdet är framkomliga med rullstol, rullator och med barnvagn. Stigarna plogas/sandas ej. Området är platt och lätt att ta sig fram på.

Caféet har full tillgänglighet.

Söder om Tortunavägen finns en stig som är gjord så att det är möjligt för funktionsnedsatta att ta sig fram på den. Stigen har dock en del lutningar som kan vara tunga att ta sig upp för. Stigen plogas/sandas ej.

Hjärtstartare
På utsidan av Café Anund finns en hjärtstartare. Den är tillgänglig dygnet runt.

Öppettider Anundshög

Anundshögsområdet är tillgängligt för besök utomhus.

Toaletten som nås från besökscentrets utsida är stängd.

Besökscentret är stängt för besök till och med den 17 maj, med hänsyn tagen till regeringens och Folkhälsomyndighetens gällande rekommendationer.

Café Anund

Öppettider

Café Anund är stängt för besök till och med den 17 maj, med hänsyn tagen till regeringens och Folkhälsomyndighetens gällande rekommendationer.

På Café Anund serverar vi enklare lunch, matiga smörgåsar och fikabröd, bakat med omsorg på vårt egna bageri. Vi använder kravmärkta råvaror. Vi har gluten- och laktosfria alternativ.

Vi tar inte emot kontanter men det går bra att betala med kort eller swish.

Café Anund drivs av Västerås stad, Utbildning och Arbetsmarknad. Vi som jobbar här får arbetsträning, språkträning eller rehabilitering.

Rulltårtsbitar, sallader och annat gott att köpa på Café Anund. Foto: Johanna Ljung

Anundshög – ett tusenårigt maktcentrum