Other languages
Other languages
Till startsidan

Inför besöket

Hitta hit

Till Anundshög kan du gå, cykla, åka bil eller buss. Från E18 är det skyltat med bruna sevärdhetsskyltar ända fram till Anundshög. Fri parkering.

För er som kommer till häst finns "hästparkering" intill Café Anund. Det är inte tillåtet att rida eller cykla bland fornlämningarna.

Anundshögsområdet från ovan.

Bra att veta om Anundshögsområdet

Tillgänglighet
Stigarna inom Anundshögsområdet är gjorda så att det är möjligt att ta sig fram med rullstol, rullator och med barnvagn. Området är platt och lätt att ta sig fram på. Caféet har full tillgänglighet.

Söder om Tortunavägen finns en stig som är gjord så att det är möjligt för funktionsnedsatta att ta sig fram på den. Stigen har dock en del lutningar som kan vara tunga att ta sig upp för.

Toalett

Just nu finns toaletter att tillgå endast när Café Anund har öppet. Tisdag–lördag klockan 11-16

Pga pandemin kan vi inte hålla toalettmiljön i smittsäkert skick när vi inte är på plats. Den toalett som brukar finnas tillgänglig när caféet har stängt, är därmed inte tillgänglig alls söndagar och måndagar.

Hjärtstartare
På utsidan av Café Anund finns en hjärtstartare. Den är tillgänglig dygnet runt.

Öppettider Anundshög

Området runt Anundshög är alltid öppet!

  • Visa hänsyn till boende på området.
  • Det är ett fornlämningsområde som vi ska vara rädda om.
  • Släng skräp i papperskorgarna.
  • Du får inte cykla eller rida bland fornlämningarna.

Café Anund

Öppettider

Tisdag–lördag klockan 11-16
Söndag och måndag stängt

Med anledning av Covid-19 arrangeras för tillfället inga guidade turer eller annat program vid Anundshög. Kafé Anund har begränsade öppettider utifrån rådande situation.

På Café Anund serverar vi enklare lunch, matiga smörgåsar och fikabröd, bakat med omsorg på vårt egna bageri. Vi använder kravmärkta råvaror. Vi har gluten- och laktosfria alternativ.

Vi tar inte emot kontanter men det går bra att betala med kort eller swish.

Café Anund drivs av Västerås stad, Utbildning och Arbetsmarknad. Vi som jobbar här får arbetsträning, språkträning eller rehabilitering.

Rulltårtsbitar, sallader och annat gott att köpa på Café Anund. Foto: Johanna Ljung

Anundshög – ett tusenårigt maktcentrum